Tillsammans blir vi starkare

Posted by on oktober 8, 2014 in Blogg, Slider | 0 comments

Tillsammans blir vi starkare

Lördagkvällen 4 oktober blev ett trettiotal unga kvinnor diplomerade Mpower-ambassadörer vid en ceremoni på Fryshuset. En av dem var Büsra Gülsen. – Alla kom upp på scenen med glädje och kärlek säger hon.

Golvet var täckt av rosa och svarta ballonger. Tema Mpower. Musik flödade och virvlande färgglada strålkastare rörde sig över scenen. Allt för att ge de nya ambassadörerna en riktig fin avslutning. Tillsammans med sina gäster, familjemedlemmar och vänner, ropades de en efter en upp på scen för att ta emot diplom och kramar.

Büsra Gülsen - mpower-ambassadör– Ett diplom, det är ju bara ett papper, men det betyder mycket ändå. Det visar att man har gått utbildningen, att man har fått mycket och gett mycket till andra, säger Büsra Gülsen.

Hon var en av många unga tjejer som fick beviset för genomförd utbildning inom Mpower. Innan diplomeringen fick de visa upp sina examensarbeten för sina nära och kära. Idéerna om hur man kan förbättra samhället och göra en insats var många.

– Jag är stolt över att jag har gått utbildningen. Innan trodde jag att det bara var jag som tyckte att samhället fungerar dåligt ibland. Men sedan insåg jag att jag inte var själv. Det finns fler tjejer och kvinnor som brinner för samma sak som jag, säger Büsra Gülsen.

Oväntat många gäster på plats och extrastolar fick snabbt plockas fram. Det kändes som om applåderna aldrig ville ta slut. Och stoltheten vibrerade genom luften. Först hade Büsra Gülsen inte en tanke på att säga något inför alla människor. Men så kändes det bara rätt att få hålla ett litet tacktal.

– Att stå där och prata inför alla och veta att ingen skulle skratta om man sa fel eller så, att våga det, det var känslosamt, säger Büsra Gülsen.

Nu ska de nya ambassadörerna ut och göra skillnad. Sprida budskapet. Göra samhället lite säkrare. I smått och stort. Som ambassadörer för Mpower.
– Jag ska hem och göra en krislåda. Man vet aldrig när något oväntat händer. Då behöver man vara beredd för att kunna hantera det, säger Büsra Gülsen.

 

Text och foto: Malin Magnusson

Leave a Comment