Fullspäckad Social Responsibility helg

Posted by on januari 19, 2015 in Blogg | 0 comments

Fullspäckad Social Responsibility helg

Med humöret på topp, 100 % fokus och laddade pennor, genomförde vi i helgen en fantastisk Social Responsibility kurs på Älvkarleö herrgård.

Helgen bjöd både på kunniga och fängslande föreläsare samt utvecklande övningar.

Martina Antkowiak (Mpower ambassadör) arbetar som lärare i södra Stockholm, har studerat fred och konflikt och tagit en magisterexamen i Afrika studier. Martina föreläste om hennes social engagemang Oh snap! Sweden och om Butterfly effect som stöttar ett barnhem i Uganda. Hon delade med sig av värdefulla erfarenheter som hon har från att starta och driva projekt och om do´s and don’ts.

Vi fick även lyssna på och ställa frågor till polisen Mohamed Abubakr. Mohamed berättade om varför han blev polis och hur han ser på sitt ansvar gentemot medborgarna. Han berättade även om polisens roll i Sveriges krisberedskap och om hur de samarbetar med andra myndigheter och viktiga aktörer. Otroligt lärorik och vi önskar att han hade föreläst många fler timmar!

Efter att vi fyllt på med kunskap, verktyg och inspiration började arbetet med att forma våra egna sociala projekt som är examensuppgiften i Mpower.

Resan ”att gå från idé till handling” har börjat!

 

Leave a Comment